reiki en klankschalen

Wat is Reiki nu eigenlijk? Reiki is een energieoverdracht, een helende energie die werkt op lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau.

Onnodige blokkades die je onbewust hebt opgeworpen om jezelf te beschermen komen nu heel duidelijk naar voren. Deze worden direct opgeruimd door handoplegging, waarbij de energie vrijkomt die genezing stimuleert.

Reik betekent universele levensenergie. Met Reiki versterk je je lichaam en geest en verwijder je blokkades, ontgif je het lichaam, bevorder je zelfgenezing, harmoniseer je de chakra’s en breng je stress en spanning in balans. Zeker als je regelmatig je chakra’s afstemt kun je depressie wellicht voorkomen.

wat kan Reiki voor je doen

Als je uit balans raakt krijg je onverklaarbare lichamelijke klachten. Met Reiki herstel je het vermogen om energie op te nemen, zodat je immuunsysteem weer goed zijn werk kan doen. Het immuunsysteem ruimt afvalstoffen op waardoor je organen weer beter kunnen werken.

Reiki kan zorgen voor meer innerlijke rust bij psychische klachten. Reiki bevordert het zelf genezend vermogen van lichaam en geest, bij
– burn-out of last van spanningen, stress, overspannenheid
– behoefte aan even rust voor jezelf
– lichamelijke (pijn)klachten, waarbij geen onderliggend probleem kan worden gevonden
– problemen met slapen
– vermoeidheid of emotionele problemen
of misschien wil je graag een keer ervaren wat Reiki voor jou kan doen?

Reikibehandeling

Bij een reikibehandeling neem je plaats op een behandeltafel. Vooraf doen we een kleine meditatie zodat je volop van de behandeling kunt genieten. Na de reikibehandeling sluiten we af met de klankschalen.

Je ontvangt de energie via mijn handen. Iedere oplegging duurt 3 minuten, ,maar bij specifieke klachten kan dit langer zijn.

Bij een basisbehandeling gebruik ik handposities op het hoofd, de voorzijde van het lichaam tot aan de heupen en de rug. Dit kan verschillen bij specifieke klachten. Tijdens de behandeling houdt je de kleren aan, de energie stroomt hier doorheen.
Reiki doet wat voor jou het beste is en de energieën stromen daar naartoe waar ze nodig zijn. Het werkt ontspannend!
Reiki werkt het sterkst bij 4 behandelingen binnen een tijdsbestek van 4 tot 6 weken.

reiki en balanstherapie

Naast de Reguliere Reikibehandeling is er nu ook de Balanstherapie. Hierbij geef je balans aan je lichaam en geest. Je lichaam geeft bewust of onbewust signalen. Het gevoel, de emotie, de gedachten en het verlangen zijn elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Op het moment dat er iets gebeurt op gevoelsniveau manifesteert zich dit op ons lichaam en raakt ons systeem uit balans en krijg je klachten. Bij Balanstherapie gaan je de organen voeden en helen door ze in balans te brengen zodat de energie weer kan stromen.

Ik gebruik 7 chakra edelstenen, waarbij ook de 7 chakra’s worden meegenomen. Chakra’s staan voor energiewielen. Ze werken nauw met elkaar samen. Je kunt het zien als een soort tandwielen die in elkaar overlopen. Je kunt je voorstellen als er een hapert de rest moeilijk functioneert.

Het is belangrijk dat de chakra’s in balans zijn. In deze balanstherapie neem ik ook de chakra’s mee in de behandeling. Ik plaats de 7 chakra edelstenen op een chakra, maar je mag het ook zelf doen. De chakrastenen bestaan uit: Amethist, bergkristal, lapis lazuli, groene aventurijn, citrien, rozenkwarts, rode jaspis.

De balanstherapie kan uit verschillende onderdelen bestaan. Bij 4 behandelingen behandel ik alle onderdelen. Bij een behandeling kies jezelf wat wilt.

– Long/dikke darm: verdriet/droefheid/loslaten
– Milt/Maag: Angst/overmatig denken
– Nier/Blaas: Angst/Stress
– Hart/Dunne darm: Psychisch evenwicht/ beter afvoeren van afvalstoffen.
– Lever en Galblaas: Chi levensenergie en bloed/loslaten/snel geïrriteerd of boosheid.
– Jezelf aarden, contact maken met je lichaam, jezelf afsluiten en beschermen tegen negatieve energieën.
– Aura energie terugzetten
– Werken met 7 chakra edelstenen om zo de balans tussen de 7 chakra’s te creëren.
– Waar zit spanning op je lichaamsdeel en deze losmaken denk bv aan: hoofd, schouders, armen, ellebogen,
polsen, vingers, heupen, knieën, voeten.
– Energetische navelstreng losmaken.
– Verbinden of loslaten van mensen of gebeurtenissen.
– Holistic Pulsing.

Het Reiki-masterschap

De 5 Reiki leefregels:

  1. Vandaag maak ik me geen zorgen.
  2. Vandaag maak ik mij niet boos.
  3. Vandaag toon ik respect voor iedereen die ik ontmoet.
  4. Vandaag ben ik eerlijk tegenover mezelf en anderen.
  5. Ik ben dankbaar voor alles in mijn leven.

Reiki Oefenavond

De oefenavonden zijn van 19:30 tot 21:30 uur en geschikt voor iedereen die ingewijd is in Reiki en het wil opfrissen!